Thuja standishii @ Turku, Finland

Japanese thuja

Mannerheimin etelä- sekä pohjoispuolilla kasvaa ryhmät komeita suuria japanintuijia.

Japanintuija on yksi neljästä Turussa tavattavasta tuijalajista. Se on selvästi harvinaisempi kuin puistoissa ja pihoilla tavattava kanadantuija.

Japanintuijan tunnistaa kauempaa nuokkuvista oksista. Lähempää sen tunnistaa kanadantuijaa sirompirakenteisista versoista, joiden lehdet ovat mattapintaisia ja alta heikosti valkokuvioisia. Japanintuijan rungosta hilseilee irti pitkulaisia paperinohuita liistakkeita. Myös harvinainen jättituija muistuttaa huomattavasti japanintuijaa, mutta sen lehdet ovat päältä kiiltäviä, ja runko ei hilseile samalla tapaa.

Turussa on suuri määrä hienoja japanintuijia Mannerheiminpuistossa. Lisäksi ainakin Ruissalon kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy yksilö.

Alkuperä: Japani
Koko: 5-15m

References:

Mitchell, Alan – Wilkinson, John 1997: Euroopan puuopas (suom. laitos Kurtto, Arto). Otava, Helsinki. Alkuperäisjulkaisu 1989.

Hämet-Ahti, L. & Palmén A. & Alanko P. & Tigerstedt P. M. A. & Koistinen M. 1992: Suomen puu- ja pensaskasvio. 2., uudistettu painos. Dendrologian Seura – Dendrologiska Sällskapet r.y., Helsinki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *