Laburnum alpinum @ Turku, Finland

Tietoja

Tervetuloa löytämään itsesi Turun puiden keskeltä! Tältä sivustolla löydät tietoja ja sijainteja mielenkiintoisista puista Turun alueella. Lisätyt puut ovat yleensä hieman harvinaisempia puulajeja, mutta lisätty on myös ns. yleisiä puulajeja, jotka ovat jollain mittarilla harvinaislaatuisia tai muuten vaan maisemallisesti merkittäviä puita. Ja lisään uusia puita jatkuvasti kunhan vain lapsiperhe-arjen keskellä ehdin.

Tämä sivusto on täysin henkilökohtainen harrastukseni, eikä ole millään tavalla kytköksissä Turun kaupunkiin. Tosin sivuston suurimpana lähdetietona toimii Turun kaupungin erinomainen Opaskartta. Kartalta nimittäin löytää lajitiedon suurimmasta osasta Turun hoidettujen puistojen puista. Karttaa täytyy zoomata ensin lähelle, jonka jälkeen vasemman yläkulman tiedot-painikkeen alta voi laittaa Puut näkyviin. Myös karttanäkymä kannattaa vaihtaa maastokartaksi.

Kyseinen sivusto on ollut itselläni kovassa käytössä kun olen kierrellyt lasteni kanssa Turun puistojen leikkikenttiä, sekä päiväuni-kävelyillä Turun kaduilla, samalla ihmetellen mikä mikäkin puu on. Kuitenkin pelkän lajitiedon lisäksi kiinnostavia olisivat myös puiden historiatiedot, tarinat, sekä varsinkin kuvallinen dokumentointi. Tämä sivusto on luotu näiden tallentamista varten. Otankin mielelläni vastaan historia- yms. tietoja sivustolla olevista puista, sekä toki myös vinkkejä sellaisista mielenkiintoisista puista, mitkä sivustolta ei vielä löydy. Varmasti sivustolta voi löytyä myös virheitä, joten sellaisetkin olisi hyvä ilmoittaa.

Toivon, että tämä sivusto helpottaisi kaikkien puista kiinnostuneiden ihmisten tutustumista lähiseutumme yllättävänkin suureen puulajien kirjoon. Vaikka Suomen metsien lajisto on hyvin yksipuolinen, on varsinkin Lounais-Suomessa silti mahdollista kasvattaa satoja eri puulajeja tai niiden muotoja ja lajikkeita.

Toivotan kiintoisia puubongaus-retkiä lähiympäristöömme.
-JussiA