Populus suaveolens @ Turku, Finland

Tuoksupoppeli

Vartiovuorenpuistossa sijaitsee yksinäinen suuri tuoksupoppeli. Sen ympärysmitta rinnankorkeudelta on 147cm ja korkeus 15m. Mittauspäivä 12.5.2021.

Tuoksupoppeli kuuluu palsamipoppelien ryhmään, joita yhdistää suuret, tahmeat ja palsamintuoksuiset silmut sekä lehtien alapuolen vaalea väri. Tuoksupoppelin lehdet ovat pienet ja lusikkamaisen koverat. Tuoksupoppelin luonnonkannan latvus on leveä ja pyöreä, erotuksena kartiopoppeli-lajikkeeseen.

Turussa tuoksupoppeleita kasvaa esimerkiksi Vartiovuorenpuistossa, Kupittaankentällä, Uudenmaantiellä ja Kunnallissairaalantiellä. Turun tuoksupoppelit lienevät istutettu Venäjän vallan ajalla 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Ne lienevät samaa hedekloonia, joka jää kooltaan varsin pienikokoiseksi.

Alkuperä: Koillis-Aasia
Koko: 10-20m

Lähteet:

Mitchell, Alan – Wilkinson, John 1997: Euroopan puuopas (suom. laitos Kurtto, Arto). Otava, Helsinki. Alkuperäisjulkaisu 1989.

Turun kaupunki: Turun kaupunkipuulinjaus. https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turku_kaupunkipuulinjaus_sahkoinen_esitys_lr.pdf. Viitattu 24.5.2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *